Svar på høring om endring i utforming av veglistene

ATLs høringssvar | 04.04.19 | Sendt til Statens vegvesen 

 

Høringen gjelder forslag om endring i utformingen av veglistene, vedlegg 1 og 2 til forskrift 25 januar 1990 nr 92 om bruk av kjøretøy.

Det foreslås å erstatte totalvektkolonnen med en kobling av bruksklasse og totalvekt i bruksklassekolonnene (bruksklasse og bruksklasse vinter).

På denne måten kan man fjerne kolonnen for totalvekt og gi større fleksibilitet ved innføring av vinterbruksklasse enn hva som er mulig i dag.

Planen er å få iverksatt dette allerede vinteren 2019/20.

Endringene medfører ikke behov for å endre forskrift om bruk av kjøretøy og det vil bli bedre muligheter til blant annet å ta ut tømmer med transporter på 60 tonn i perioder med langvarig kulde.

Endringen vil i tillegg synliggjøre hva som hele tiden har vært ment ved innføringen av vinterbruksklasse på Bk10/60 og samtidig fjerne utilsiktede virkninger som ikke har vært på høring.

Det vil ikke være behov for juridiske endringer, kun endring av utseende.

ATL ser at dette er en endring til fordel for blant annet tømmertransporten og kan ikke se noen negative sider ved saken. Endringene i utseende vil også gjøre informasjonen lettere å forstå.

Vi har ingen innvendinger og gir dermed vår tilslutning til forslaget. Vi takker for muligheten til å komme med innspill.

 

Vennlig hilsen,
Øyvind Årbogen
Fagkonsulent

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger