Om oss

Vi i Norges Trafikkskoleforbund, tidligere Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL), arbeider for god trafikkopplæring og legger til rette for gode og forutsigbare rammevilkår for medlemmene. I samarbeid med våre myndigheter og andre organisasjoner er vi en synlig aktør i arbeidet for økt trafikksikkerhet.

 • Norges Trafikkskoleforbund er trafikkskolenes bransjeforbund og har avdelinger i alle landets fylker
 • Våre fylkesgrupper ivaretar det enkelte medlem, samarbeider med trafikkstasjonene, med ideelle organisasjoner og myndigheter
 • Norges Trafikkskoleforbund sine medlemskoler tilbyr trafikkopplæring i alle førerkortklasser, bedriftskurs og yrkesopplæring
 • Alle trafikkskoler som er godkjent av Statens vegvesen kan bli medlem i Norges Trafikkskoleforbund 

Hvorfor navneendring?

Endringer har hele tiden vært en del av bransjen, både opplæringen og kjøretøyene er i stadig utvikling – og nå var det tid for at organisasjonen endret seg i takt med samfunnet. Den mest tydelige måten å gjøre dette på var ved å endre navn. I april 2021 endret vi navn fra Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) til Norges Trafikkskoleforbund. 

Da organisasjonen ble stiftet i 1954 bar vi navnet Autoriserte Sjåførerskolers Landsforbund. I 1968 var det tid for endring, og siden den gang har organisasjonen vært kjent som Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL). I dag er organisasjonen sterkere enn noen gang, og har mer gjennomslagskraft enn noensinne. Vi er tydelige i samfunnsdebatten og en klar stemme i arbeidet for nullvisjonen. Daglig jobber vi med å fremme trafikkskolenes syn og behov, både politisk og på andre arenaer.

Nå var det igjen tid for endring, og Norges Trafikkskoleforbund skal framover føre stafettpinnen videre fra ATL. 

Navnebyttet ble vedtatt den 23. april 2021 på landsmøtet – og var en naturlig forlengelse av arbeidet for ny strategi som ble vedtatt i 2019.

Samtidig er dette den største omveltningen organisasjonen har vært gjennom i nyere tid, og det har vært viktig for oss å ta godt vare på medlemmene gjennom hele prosessen. Vår navnendring støtter vår strategi frem mot 2030 og prosjekter som allerede er igangsatt for å fortsette å være landets ledede og mest betydningsfulle bransjeforbund for trafikkskolene.

Prosessen fram mot nytt navn

Da ATL implementerte den nye strategien i 2019 var ønsket å være bransjeorganisasjonen for alle trafikkskolene i landet. Vi ønsket å være til stede for trafikkskolene og jobbe for våre medlemmers beste – uten å diskriminere på om det er enmansskoler eller store trafikkskoler med mange ansatte og ditto kjøretøy. Navneendringen står i stil med disse ønskene.

Å bytte navn har stadig vært oppe for debatt, og da styret og administrasjonen igjen startet opp samtaler rundt dette i 2020 ble det raskt klart at tiden denne gang var inne. Styret var enige i at administrasjonen skulle starte arbeidet med å finne alternativer til nytt navn – og her ble mange gode forslag luftet. På lederkonferansen i januar 2021 ble styret, fylkeskoordinatorene og administrasjonen enige om hvilket navn som skulle legges fram for landsmøtet i april; Norges Trafikkskoleforbund.

Navnet Norges Trafikkskoleforbund viser tydelig vår posisjon i dagens samfunn, samtidig som det gir oss tyngden vi trenger for å få gjennomslag.

En ny visuell identitet

En organisasjons visuelle identitet er viktigere nå enn noen gang tidligere. Det er et hav av bedrifter som ønsker å vise seg fram – og derfor er det viktig at vi er synlige og tydelige i vår kommunikasjon, både med medlemmene, resten av trafikksikkerhetsfamilien og samfunnet. I forbindelse med navnebyttet gjør vi også endringer i hvordan vi framstår i form av logo og farger, på denne måten får vår identitet et løft. 

Logoen er inspirert av veien vi skal sammen. Vi samler trafikkskolene og sammen jobber vi for landets trafikksikkerhet.

Du kan lese mer om vår visuelle identitet her.

Vi ser framover

Skal en organisasjon lykkes over tid, må den være villig til å endre seg og til å følge med i de strømningene man er inne i. Ved å modernisere navnet og vår visuelle identitet, viser vi tydeligere hvem vi er og hva vi jobber for. Navnebyttet er en del av moderniseringsprosessen som ble igangsatt når arbeidet med ny visjon og strategi ble startet og signaliserer tydelig at vi er Norges ledende forbund for trafikkskoler. 

Og selv om vi nå heter Norges Trafikkskoleforbund er fortsatt; Din trafikksikkerhet – vårt ansvar!

Praktisk informasjon om navnebyttet

Da landsmøtet godkjente navnendringen, ble navnet innført så raskt og kostnadseffektivt som mulig. Vi endret det vi kunne med én gang, og har en gradvis tilnærming der det er nyttig.

 • Et eksempel på en rask endring var nettside og kontaktinformasjon. Et eksempel på den gradvise endringen er lærebøkene våre og undervisningsmateriell, dette endrer vi etter hvert som vi trykker opp nye eksemplarer.
 • I forbindelse med navnebyttet fikk både organisasjonen og alle ansatte nye e-postadresser, og e-post som blir sendt til ATL-adresser blir videresendt til rette vedkommende.
 • Vi har endret URLen på nettsiden vår, men man kommer allikevel inn på riktig nettside selv om man bruker den gamle.
 • I forbindelse med endringen har vi utarbeidet ny logo og ny visuell identitet. I prosjektet har vi benyttet oss sterkt av intern kompetanse, men vi har også fått inn ekstern hjelp for å ferdigstille dette.

Har du latt deg inspirere av retningen organisasjonen nå tar, bli med på laget!

BLI MEDLEM » 

Vår visjon

Verdens beste trafikkopplæring!

Vår misjon

Vi sørger for verdens beste trafikkopplæring gjennom å løfte fagkompetansen hos trafikklærerne, høy kvalitet på læringsmidler, et attraktivt medlemsprogram og et godt samarbeid med myndigheter og andre aktører innen trafikksikkerhetsfamilien.

Vår posisjon

Din trafikksikkerhet – vårt ansvar!


skolebil 1

Våre verdier

Våre verdier er styrende for våre prioriteringer og våre valg, slik skal vi nå vår visjon, misjon og ønsket posisjon.

Kompetanse → Norges Trafikkskoleforbund er ansvarlig for å inneha rett kompetanse og tilstrekkelige ressurser for å ivareta kundens interesser.

Proaktiv → Norges Trafikkskoleforbund er en aktiv og handlekraftig aktør i trafikksikkerhetsarbeidet, med gjennomslagskraft og god gjennomføringsevne.

Inkluderende → Norges Trafikkskoleforbund er en transparent organisasjon bygget på tillit, empati og et ønske om å gjøre hverandre bedre.

Våre hovedmål mot 2030

 • Norges Trafikkskoleforbund er med sin kompetanse og ressurser en tilrettelegger for medlemmene: juridisk, strategisk og faglig
 • Norges Trafikkskoleforbund og samarbeidspartnere leverer tidsriktige læremidler og kurs av høy kvalitet
 • Norges Trafikkskoleforbund er en fremtredende samfunnsaktør i trafikksikkerhetsarbeidet, med gjennomslagskraft og gjennomføringsevne
 • Norges Trafikkskoleforbunds medlemsskoler setter standarden for fagkompetanse, seriøsitet og kvalitet ut til kunden, ved å være seg bevisst sitt samfunnsansvar og samfunnsoppdrag

Vedtekter

Her kan du laste ned og lese Norges Trafikkskoleforbunds vedtekter vedtatt av landsmøtet 19. juni 2020.

pdf nedlastning   Vedtekter

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.