Foto: Kekyalyaynen/Shutterstock.com

Diettsatser

Her finner du gjeldende satser for dekning av utgifter til kost, overnatting, bruk av egen bil og bruk av andre egne fremkomstmidler ved reiser innenlands for statens regning i 2019, hentet fra regjeringen.no og Statens personalhåndbok 2019.

 

Utgifter til kost (§ 9)

  1. Arbeidstaker får dekket utgifter til kost på reise over 15 km og som varer utover 6 timer. Udokumenterte utgifter til kost dekkes etter følgende satser:
a. For reiser over 12 timer med overnatting dekkes kost med kr 780,-.
b. For reiser fra og med 6 timer og til og med 12 timer dekkes kost med kr 307,-.
c. For reiser over 12 timer uten overnatting dekkes kost med kr 570,-.
d. For reiser som varer ut over hele døgn dekkes kost etter b) eller c).

Dersom enkeltmåltider er dekket av andre enn arbeidstaker selv, foretas det måltidstrekk tilsvarende 20% for frokost, 30% for lunsj og 50% for middag av døgnsatsen i a). Det foretas også måltidstrekk dersom kost er inkludert i billettutgiftene.

2. Dersom særlige grunner tilsier det, dekkes måltider etter regning for den enkelte reise.
3. Bestemmelsen i nr. 1. b) og c) gjelder ikke arbeidstakere med mobilt arbeidssted når de utfører ordinært arbeid. Dekning av utgifter til kost kan dekkes etter nr. 2 for reiser uten overnatting.

 

Utgifter til overnatting (§10)

1. Overnatting på hotell og lignende dekkes etter regning. Arbeidsgiver må sørge for at overnattingsstedet tilfredsstiller nødvendige krav til sikkerhet, kommunikasjon og komfort innenfor en forsvarlig kostnadsramme og tilgjengelige overnattingsmuligheter på stedet.
2. Dersom det ikke er utgifter som nevnt i pkt. 1, og arbeidsgiver ikke sørger for annen overnatting, utbetales et ulegitimert tillegg på kr 435,- pr. døgn.

 

Bruk av egen bil (§6)

1. Det skal innhentes godkjenning fra arbeidsgiver dersom egen bil, herunder el-bil, skal benyttes som transportmiddel på reisen.
2. Satsen for kilometergodtgjørelse er: kr 4,03 pr. km
3. I tillegg til kilometergodtgjørelsen i pkt. 2 gis:
a. Kr 1,00 pr. km for kjøring på skogs- og anleggsveier.
b. Kr 1,00 pr. km når det er nødvendig med tilhenger for å bringe med utstyr og materiell som på grunn av sin vekt og beskaffenhet ikke er naturlig å plassere i bagasjerom eller på takgrind.
c. Kr 1,00 pr. km når det tas med arbeidstakere på oppdrag i bilen.

 

Bruk av andre egne fremkomstmidler (§7)

1. Det skal innhentes godkjenning fra arbeidsgiver dersom annet eget fremkomstmiddel​1 benyttes i stedet for rutegående transportmiddel.
2. Satser for kilometergodtgjørelse:
a. Motorsykkel over 125 ccm:​2 kr 2,95 pr. km
b. Snøscooter og ATV:​3 kr 7,50 pr. km
c. Båt med motor: kr 7,50 pr. km
d. Moped, motorsykkel opp til og med 125 ccm og andre motoriserte fremkomstmidler: kr 2,00 pr. km.
3. Når det med fremkomstmidlet tas med andre arbeidstakere på oppdrag, gis det et tillegg til kilometergodtgjørelsen på kr 1,00 pr. km pr. arbeidstaker.

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger