• Hjem
  • Aktuelt
  • Stopper nedleggelsen av trafikkstasjoner
Stopper nedleggelsen av trafikkstasjoner

Stopper nedleggelsen av trafikkstasjoner

27 januar 2021

Stortinget stoppet i går den varslede nedleggelsen av trafikkstasjonene. Dermed vil tjenestetilbudet opprettholdes slik det er i dag. For ATLs medlemmer får vedtaket stor betydning.

Vedtaket i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget betyr at de varslede planene om å legge ned, og om å redusere tilbudet på enkelte trafikkstasjoner, nå er lagt på is.

Det betyr at tjenestetilbudet vil bestå slik det er i dag og at prosessen med nedleggelser av trafikkstasjoner er stoppet inntil videre.

– Dette er en stor dag for ATL. Vi har jobbet svært hardt mot det vi har omtalt som en rasering av tjenestetilbudet. Det er gledelig at politikerne nå har lyttet til det vi har sagt og at man nå har stanset prosessen, sier direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) Torgeir Abusdal.

I innstillingen til Stortinget skriver komiteen at omorganiseringen mangler en konsekvensutredning og at det ikke er noen tvil om at en flytting av teori- og førerprøver for de ulike klassene vil få økonomiske konsekvenser for de som kjører opp, og påvirke antallet kjøreskoler, spesielt i distriktet.

Komiteen mener også at det er uheldig å bygge ned tilbudet man har på MC og at det skal være mulig å kjøre opp på motorsykkel uten at man må reise uforholdsmessig langt. De skriver også at dagens tilbud med kjøregårder hos de enkelte trafikkstasjoner er av avgjørende betydning både for oppkjøring og for opplæringen av nye førere.

– Det er ingen tvil om at dette er en stor seier for ATL, men vi vi også sende en stor takk til Transport- og kommunikasjonskomiteen som har lest våre rapporter og vært lydhøre og mottakelige for våre innspill. Vedtaket som nå er fattet har stor betydning for trafikkopplæringen i Norge og for arbeidsplassene i distriktene. For elevene betyr dette at de ikke påføres unødvendige kostnader eller uforholdsmessig lang reisevei for å få avlagt en førerprøve, sier Abusdal.

ATL har jobbet aktivt mot planene helt siden vi fikk tak i den hemmeligstemplede CapGemini-rapporten tilbake i 2018. Gjennom utallige møter med politikere, gjennom rapporter og utredninger er dette vedtaket en milepæl og et foreløpig punktum.

– Vi kunne ikke ønsket oss et bedre utfall enn det vi nå har fått. Denne beslutningen betyr at trafikkstasjonene, med sine viktige funksjoner vil bestå, og at samfunnsoppdraget til Statens vegvesen fortsatt vil være ivaretatt, avslutter Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger