• Hjem
  • Aktuelt
  • Førerprøver: Det jobbes videre med situasjonen
Førerprøver: Det jobbes videre med situasjonen

Førerprøver: Det jobbes videre med situasjonen

20 juli 2021

Helt siden utbruddet av Covid-19 startet i 2020, har Norges Trafikkskoleforbund vært aktivt på banen med å jobbe for bransjens beste. Vi kan innrømme at det har vært en vanskelig tid – spesielt med tanke på hvordan vi på best mulig måte skulle jobbe for medlemmene og bransjen.

Da trafikkskolene ble stengt ned 12. mars 2020 var det mange trafikkskoler som fryktet konkurser og ønsket at organisasjonen skulle jobbe for en gjenåpning. Dette gjorde vi, og i samarbeid med NAF, Statens vegvesen og Trafikkforum laget vi i felleskap en smitteveileder som gjorde at bransjen kunne åpne opp igjen litt etter litt.

– Da trafikkskolene kunne åpne var det mange som mente at vi ikke tok Covid-19 på alvor, og at vi absolutt ikke jobbet for bransjens beste. Dette var en ny situasjon for oss alle og etter at bransjen åpnet inviterte Statens vegvesen organisasjonene inn til rådsmøte for at vi sammen kunne finne den beste måten å få i gang en effektiv drift av førerprøvene, slik at etterslepet av førerprøver ble tatt unna raskest mulig, sier Pål Andersen, fagkonsulent i Norges Trafikkskoleforbund.

 

Fagkonsulent Pål Andersen

 

Etterslepet fra nedstengingen ble tatt unna ganske raskt, men ingen kunne på forhånd se at Covid-19 skulle bringe så mange nye elever til trafikkskolene og at bransjen skulle få så mye å gjøre.

– I møter med Statens vegvesen har Norges Trafikkskoleforbund kommet med ulike forslag. SVV har vært lydhøre og ærlig på at de har hatt problemer med avviklingen på grunn av sensormangel, datasystem, sensorer i karantene, samt en stor pågang av førerkortkandidater. De har allikevel prøvd så godt de kan å møte våre krav ved å kjøre førerprøver på overtid, ettermiddager og lørdager med de sensorene som ikke er borte. Sensorene kjører nå kun førerprøver og SVV prøver i enkelte fylker en mer rettferdig fordeling av førerprøver etter størrelsen på trafikkskolene, forteller han.

Prøveordning

– I Stavangerområdet har vår fylkeskoordinator, Jannike Bondevik, etter iherdig innsats, fått til en prøveordning med fordeling av prøver til trafikkskolene basert på antall lærere som kjører klasse B. Etter 4 uker ser det ut til at denne ordningen fungerer godt, sier Pål.

 

Jannike Bondevik

 

– Situasjonen her borte har tidvis vært kaotisk og preget av frustrasjon fra både trafikkskoleansatte, elever og elevers foresatte. Skolene har sammen med trafikkstasjonene blitt enige om å teste ut denne fordelingsordningen som et prøveprosjekt, og det er utelukkende positive tilbakemeldinger. Det blir ikke flere prøver av dette, men det blir mer rettferdig fordelt og det er med på å gjøre situasjonen noe mer forutsigbar for elevene, forteller Jannike Bondevik.

Norges Trafikkskoleforbund har foreslått tilsvarende løsning på landsbasis, men ikke fått gjennomslag for dette.

– Vi oppfordrer trafikkskolene til lokal bearbeiding, sier Pål.

Videre sier han at Statens vegvesen forteller at de har ansatt flere nye sensorer på landsbasis. Det skal i tillegg kjøres doble sensorkurs for å få flest mulig i jobb raskt. 

– Norges Trafikkskoleforbund gir ikke opp med å jobbe for det vi tror og mener er det beste for bransjen. Noen problemstillinger tar dessverre lengre tid enn andre, sier han.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger