• Hjem
  • Aktuelt
  • Spill deg til mer kunnskap om førstehjelp!
Spill deg til mer kunnskap om førstehjelp!
Det digitale læringsverktøyet «Først på skadested»

Spill deg til mer kunnskap om førstehjelp!

05 november 2021

Nå lanseres det digitale læringsverktøyet «Først på skadested». Appen er laget som et spill, og skal bidra til god læring for både trafikklærere og elever.

Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi ved Oslo Universitetssykehus (NKT Traume), Norsk Førstehjelpsråd og Fynd Reality står bak appen.

Lett tilgjengelig og oppdatert kunnskap

– Digitale læringsmidler forenkler hverdagen for både elevene og trafikklærerne. Vi er spente på hvordan denne appen kan gi et viktig tilskudd til førstehjelpsopplæringen, og oppfordrer skolene til å ta den i bruk, sier Pål Andersen, fagkonsulent i Norges Trafikkskoleforbund. 

Last ned appen gratis her:

Gå til App Store »

Gå til Google Play »

 

Bakgrunnen for den digitale løsningen er en rapport fra NKT Traume i 2018, der det kom frem at elevene opplevde å ikke være godt nok forberedt til å yte førstehjelp ved en ulykke. Trafikkskolelærerne på sin side opplevde å ikke være tilstrekkelig oppdatert på gjeldende førstehjelpskunnskaper, og hva som skulle gjennomgås i kursene. Det viste seg også at undervisningen ble gjennomført med store variasjoner fra nord til sør. 

Først quiz, så spill

Appen «Først på skadested» er ment som en tilgjengelig ressurs for både instruktører og elever, og kan være en god måte å forberede seg til kurs på, for begge parter. 

Appen er pedagogisk bygget opp, med god veiledning, læringsmål og oppgaver som må besvares før man kan begynne å spille. 

Prosjektet er en videreføring av den nasjonale førstehjelpsdugnadenSammen redder vi liv, i regi av Helsedirektoratet.

Når ulykken rammer

Om ulykken skulle ramme, har medlemmene i Norges Trafikkskoleforbund tilgang til krisepsykologiske tjenester fra Falck Helse. Avtalen gir tilgang til et døgnåpent tilbud om kriseassistanse. 

Allerede medlem? Logg deg inn i Medlemsportalen for å lese mer om avtalen med Falch Helse og våre andre samarbeidspartnere.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger