Smittevern og Trafikant i mørket

Smittevern og Trafikant i mørket

13 september 2021

Mange trafikkskoler har en travel tid med Trafikant i mørket foran seg. Norges Trafikkskoleforbund får en rekke henvendelser i forhold til smittevern og ønsker å oppfordre til å huske at regelen om én meters avstand fortsatt er gjeldende.

– Vi ønsker å minne om at det i utgangspunktet fremdeles er de nasjonale retningslinjene som gjelder, sier fagkonsulent i Norges Trafikkskoleforbund, Pål Andersen.

Trafikkskolene skal fremdeles følge føringene lagt i Covid-19-forskriften paragraf 15a. Hovedregelen er at man skal ha minst én meter mellom elevene i skolebilen, uavhengig av hvor de sitter. 

– I tillegg anbefaler vi at elevene ikke bytter bil eller lærer gjennom kurset, sier han.

Videre påpeker han at det er Trafikkopplæringsforskriften og størrelsen på klasserommet til trafikkskolene som begrenser hvor mange elever man generelt har lov til å ha med på kurs.

Selv om det i Trafikkopplæringsforskriften § 8-1 Generelt om trafikalt grunnkurs står at utedemonstrasjonen av Trafikant i mørket kan gjennomføres med inntil seks elever per lærer, er det fortsatt viktig å huske at det i skolebilen ikke kan være flere enn to elever for at 1-meters-regelen skal kunne overholdes.

Det kan også hende at det i din kommune er innført strengere tiltak enn de nasjonale føringene. Dersom det er høye smittetall i din kommune bør du sjekke på din kommunes nettside hva som er gjeldende.

Klikk her for å lese Covid-19 forskriften. Paragraf 15 og 15a regulerer trafikkopplæring.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger