Dagens førerprøvesituasjon

Dagens førerprøvesituasjon

01 juli 2021

Det er ingen hemmelighet at bransjen har mange spørsmål om førerprøvesituasjonen. Rundt om i landet er det stor frustrasjon over at det ikke er stor nok tilgang til førerprøver. Norges Trafikkskoleforbund har igjen vært i kontakt med Statens vegvesen for å få en redegjørelse av dagens førerprøvesituasjon – her kan du lese siste nytt.

– Statens vegvesen benytter nå sensorene kun til obligatoriske oppgaver, og har tatt ut oppgaver som ikke er etterspørselsstyrte og lovpålagte. Oppgavene som sensorene løser er mer enn kun førerprøver, og en tilnærming med kun å regne oppgavene basert på dette gir ikke et rettvisende bilde, sier Henning Harsem i Statens vegvesen.

Han forteller at Statens vegvesen ansetter sensorer i den grad sensorene kan gis nødvendig opplæring.

– For tiden kjøres det doble kurs for å øke kapasiteten, og målet er at vi med det skal øke kapasiteten til vi klarer å ta unna etterspørselen. Det er flere usikkerhetsmomenter i dette, men vi legger en forventet turnover til grunn for våre beregninger. Det betyr at vi i tillegg til å øke antallet, må erstatte de som slutter i samme periode. Det kan utdannes omtrent 50 sensorer i året under den kapasiteten som er nå.

Videre forteller Harsem at det er gjort flere omganger med søk etter sensorkompetanse i organisasjonen, og i den grad for eksempel ansatte i tilsynet har vært mulig å anvende, er de blitt det.

Prioritering av klassene

– Når det kommer til prioritering er det en svært stabil fordeling i antall mellom klassene, og vi legger til grunn en normalfordeling i vår prøveutlegging, sier han.

Statens vegvesen ser dessverre at kapasiteten allikevel ikke gir mulighet for å gjennomføre alle de førerprøver som etterspørres for motorsykkel i løpet av sesongen.

Bestillingstid

Statens vegvesen har som mål å normalt ha 20 dagers bestillingstid, med 30 dager i sommersesongen, men ser at pågangen av nye elever i opplæringsløpet fortsatt øker. Av den grunn kan de ikke per i dag angi når disse målene vil nås.

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger