• Hjem
  • Aktuelt
  • Oppheving av kravet om helseattest for eldre utsettes
Oppheving av kravet om helseattest for eldre utsettes
Foto: Shutterstock.com

Oppheving av kravet om helseattest for eldre utsettes

22 juli 2021

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august – samferdselsministeren har nå konkludert med at det ikke vil være forsvarlig.

– Tryggheten til alle som ferdes i trafikken må ivaretas. En obligatorisk helseattest for eldre bilførere er et viktig virkemiddel for å sikre at de med førerrett oppfyller helsekravene, og dermed er trygge sjåfører. Å fjerne kravet til helseattest er en stor endring, og vi trenger mer tid til å gjennomføre dette på en forsvarlig måte, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra regjeringen.

Videre står det at han tidligere har meddelt Stortinget om flere utfordringer knyttet til en slik rask endring, og at han ikke kunne garantere gjennomføring allerede fra 1. august.

Både egenerklæring om helse og utvidet bruk av praktisk kjørevurdering er blant tiltakene som nå vurderes for å kompensere for bortfall av helseattesten, skriver regjeringen.

– Statens vegvesen og Helsedirektoratet fortsetter arbeidet med å utrede hvordan Stortingets vedtak fra februar, der regjeringen bes om å oppheve kravet til obligatoriske helseattest for eldre bilførere, kan følges opp. Når deres utredning foreligger 1. oktober, vil jeg ta stilling til hvordan dette skal følges opp videre, sier Hareide.

Norges Trafikkskoleforbund er glad for at Hareide bruker mer tid på utredning av dette viktige spørsmålet.

– Vi syntes det var en merkelig måte Stortinget behandlet denne saken på og ser fram til å komme med våre synspunkter i en høring, sier administrerende direktør i Norges Trafikkskoleforbund, Rolf Gregersen.

Du kan lese hele saken på regjeringens nettside her.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger