Økt smitte - viktig å følge rådene

Økt smitte - viktig å følge rådene

03 november 2020

Smittetrykket har økt kraftig i løpet av de siste ukene her i Norge. Som før bør trafikkskolene følge rådene til smittevern i Covid-19 forskriften.

I løpet av den siste tiden har Korona-viruset igjen fått feste i befolkningen. Smittetallene går opp og det øker bekymringen i samfunnet – selv om det er store lokale forskjeller i smittetrykket avhengig av hvor i Norge man befinner seg.

Så langt har vi ikke registrert smitteutbrudd hos noen trafikkskoler som følge av pandemien. Det tyder på at trafikkskolene gjør en svært god jobb i forhold til smittevern. I tiden som kommer gjelder det å opprettholde de gode rutinene.

– I forhold til arbeid med smittevern har trafikkskolene ett eget regelverk å forholde seg til. Fortsatt gjelder rådene og kravene som er nedfelt i Covid-19 forskriften og andre råd som kommer fra helsemyndighetene. Følger man disse rådene driver man smittevernsfaglig forsvarlig, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

Han merker likevel at enkelte fortsatt er usikre.

– Vi må huske på at Covid-19 forskriften er minimumskrav. Der det er økt smittetrykk, eller om noen skoler er bekymret for smitte, står man selvsagt helt fritt til å innføre strengere tiltak enn de som Covid-19 forskriften beskriver. Ett godt tips er å følge med på «Informasjon til trafikkskolene» fra Statens vegvesen. Dette legges ut på Facebook-gruppen ATL-info. Der får man en oversikt over lokalt smittetrykket og hvilke lokale tiltak Statens vegvesen innfører i forhold til smittevern på praktiske prøver.

– Skolene har gjort en formidabel innsats i arbeid med smittevern. Det at vi ikke har hatt noen rapporterte tilfeller av smittespredning i forbindelse med trafikkopplæring viser med all tydelighet at tiltakene i Covid-19 forskriften er effektive. Samtidig beviser det at bransjen tar arbeidet med smittevern alvorlig, avslutter Abusdal.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger