• Hjem
  • Aktuelt
  • Nedleggelse av førerprøvetilbud gir store konsekvenser
Nedleggelse av førerprøvetilbud gir store konsekvenser
Leder av transport og kommunikasjonskomiteen, Helge Orten og administrerende direktør i ATL, Torgeir Abusdal.

Nedleggelse av førerprøvetilbud gir store konsekvenser

13 august 2020

Brukerne rammes hardt etter at samferdselsminister Knut Arild Hareide i juni besluttet å legge ned elleve førerprøvesteder for MC og tungbil. For Statens vegvesen er besparelsene minimale. 

– ATL har i sommer brukt mye tid på å gjennomgå materialet etter at samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) besluttet å legge ned en rekke førerprøvesteder for MC og tungbil. Dessverre vil kuttene føre til at mange får økt reisevei og vi frykter at resultatet av endringene kan føre til økt bruk av intensivopplæring, sier administrerende direktør i ATL Torgeir Abusdal.

– Vi har nå bak oss en sommer der ulykkene med MC har vært mange og vi vet at MC ulykker ofte har et tragisk utfall. Da er det underlig at vi har en samferdselsminister som ikke helt forstår viktigheten av opplæringsmodellen og også godtar en massenedleggelse av førerprøvesteder for MC. 

Abusdal sier at også miljøet blir skadelidende i den nye modellen.

– For mange tungbilskoler betyr nedleggelsen økt reisevei og dermed vil også utslippene øke.

Løsningen, ifølge Abusdal, er ambulerende tjenster.

– Vår rapport tar til orde for at Statens vegvesen i langt større grad må tilby ambulerende tjenester der dagens tjenestesteder forsvinner, eller å reversere vedtaket om nedleggelse, sier Abusdal.

Han diskuterte onsdag 12. august saken med leder av transport og kommunikasjonskomiteen, Helge Orten.

Orten var enig i at ambulerende tjenester vil være en god løsning, og han vil ta opp saken på et møte mellom regjeringspartiene i neste uke. 

ATL sin rapport, som ble ferdig denne uken, er tilgjengelig i medlemsportalen på www.atl.no. I tillegg blir den sendt til samtlige samferdselspolitikere på Stortinget og andre sentrale politikere. 

– ATL har jobbet intensivt med dette etter at det ble kjent at man jobbet med omfattende nedleggelsesplaner innen TK-området i Statens vegvesen. Denne rapporten gir et svært godt innblikk i hva konsekvensene av nedleggelser blir og derfor er det viktig at våre støttespillere enten det er politikere, fylkeskoordinaterer eller fylkesgrupper nå kommer på banen. Vi oppfordrer til at man setter seg godt inn i problemstillingene og vi håper at våre fylkeskoordinatorer i tillegg tar dette opp lokalt med sine stortingsrepresentanter, ordførerer og FTU, sier Abusdal. 

– Konsekvensene for en del brukerne er store om dette blir gjennomført. Vi frykter at mange dessverre ikke ser alvorligheten i dette. Det er nå vi må handle, avslutter Abusdal.

 

GÅ TIL RAPPORTEN »

Logg inn i medlemsportalen på www.atl.no for å lese rapporten. Du finner den under kategorien Rapporter og utredninger.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger