Ikke glem meteren

Trafikant i mørket og smittevern

09 september 2020

For mange trafikkskoler er høsten en travel tid med trafikant i mørket. ATL får en rekke henvendelser i forhold til antall elever man kan ha i bilen. Her er det som gjelder.

Fortsatt gjelder reglene om smittevern. Hovedregelen i Covid-19-forskriften er at man skal ha minst en meter mellom elevene i skolebilen uavhengig av hvor de sitter. Er man i tvil må man måle, om avstanden er under en meter må man enten bytte til et større kjøretøy, slik at avstandene overholdes, eller man må ha færre elever i bilen.

I tillegg er det viktig at elevene ikke bytter bil eller lærer gjennom kurset. Det er altså ikke anledning til å sette seg inn i en bil med en lærer ved demoens start, og bytte bil under kurset eller når man skal hjem. Man MÅ sitte i samme bil og med samme lærer gjennom hele demoen.

Klikk her for å lese Covid-19 forskriften. Paragraf 15 og 15a regulerer trafikkopplæring.

ATL advarer mot å slippe opp og ikke følge bestemmelsene i Covid-19-forskriften. Det er likevel ikke noen grunn til å tro at trafikkskolene slurver. Så langt har ATL ikke fått noen meldinger om at smitte har blitt spredd i trafikkskolesammenheng. Det betyr at trafikkskolene er flinke til å følge regelverket og at regelverket i Covid-19-forskriften er fornuftig og at det virker etter hensikten. Skolene gjør med andre ord en svært god jobb med å begrense smitte i samfunnet ved at de lojalt følger smittevernsforskriften.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger