Gjør biljakten enklere
Foto: Christopher Lyzcen / Shutterstock.com

Gjør biljakten enklere

03 september 2020

Norske bileiere kjører i snitt rundt 12.000 km per år, skolebilene går adskillig lenger. Det betyr at skolebilene jevnlig må skiftes ut – og det er ikke alltid enkelt å vite hvilke biler man bør velge. OFV har et verktøy som kan være til god hjelp.

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) har et eget verktøy som kan gjøre dette arbeidet adskillig enklere, OFV Kjøretøydata. Nå har OFV og ATL inngått en avtale som gir alle ATL-medlemmer en spesialpris for bruk av verktøyet. Og man kan bestille tilgang for tre måneder av gangen – når det er behov for det.

– I Kjøretøydata kan brukeren legge inn ulike søkekriterier for å finne akkurat den bilvarianten man er på utkikk etter. Enten det er bensin, diesel, ladbar hybrid/hybrid eller elbil samt varebiler og MC. Er det for eksempel en spesiell bil med manuelt gir du søker, hjelper verktøyet deg med å finne akkurat denne bilen, forteller markedssjef Jan Petter Røssevold i OFV.

– Mange av våre medlemmer bruker mye tid på å orientere seg om hva som finnes på markedet når bilparken skal skiftes ut, eller en bil erstattes. OFV Kjøretøydata kan være en god hjelp for å gjøre dette arbeidet lettere, sier Jan Harry Svendsen i ATL.

 

Personbiler, varebiler og MC

Kjøretøydata er et nettbasert verktøy fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), og har til enhver tid oversikt over alle nye personbiler som er til salgs i Norge. Verktøyet har i tillegg oversikt over alle modeller, priser og utstyrsdata, og man kan enkelt sammenligne merker og modeller. Kjøretøydata har også komplett oversikt over varebiler, samt tung og lett MC.

 

Manuell eller automat?

– ATL har ikke tall for kjøretøybestand hos våre medlemmer, hvor gamle de er eller årlig kjørelengde, og vi kjenner heller ikke fordelingen av biler med automatisk eller manuelt gir. Men vi ser at stadig flere trafikkskoler velger elbiler og samtidig automatgir. Det er likevel mye usikkerhet i bransjen rundt dette. Ikke minst fordi det er uklart hva som skjer framover med førerprøven i forhold til automat og manuell, sier Svendsen. 

 

Logg inn for tilgang

Som medlem i ATL får du tilgang til oversikten over hvilke biler som i dag finnes på markedet og som fortsatt har manuelt gir. Logg inn i medlemsportalen og velg kategorien «Biler med manuelt gir».

LOGG INN »

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger