Få har opplevd smitte

Få har opplevd smitte

04 januar 2021

I en undersøkelse ATL har gjennomført blant sine medlemmer svarer over 80 prosent av de spurte at de så langt i pandemien ikke har opplevde smitte hos elever. Blant de ansatte er det samme tallet 97 prosent.

­– Dette er gledelige tall. Det viser med all tydelighet at smittetrykket i skolebiler er lavt. Og når vi i tillegg ser at det blant lærerne heller ikke er mange som har opplevd smitte ser vi at tiltakene fra myndighetene virker og at skolene følger godt opp. Samtidig er det nå viktig å ikke slippe opp, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

En ny nedstegning vil bli kritisk. Et flertall av de spurte sier de ikke vil ha reserver til å tåle den økonomiske belastningen en ny nedstenging vil gi uten støtteordninger fra myndighetene og 15 prosent av de spurte sier at de ikke vil klare seg gjennom en ny nedstengning uansett om de får støtte eller ikke.

– Det er helt tydelig at mange har hatt det tøft, selv om  mange har fått støtte. Tallene er alarmerende og sier med all tydelighet alvoret våre medlemmer står ovenfor om det skulle komme til at man igjen må stenge ned. Vi må huske på at også lokale nedstenginger kan få store konsekvenser for de skolene som blir berørt, sier Abusdal.

Han er lettet over at elevene fortsetter å ta timer, og at trafikkskolene ikke opplever at kundene uteblir trass i høye smittetall i resten av samfunnet.

– Vi ser jo dessverre at kundene forsvinner fra andre bransjer som det er naturlig å sammenlikne oss med. Heldigvis ser vi ingen tendenser til at elevene forsvinner fra trafikkskolene trass i strengere tiltak rundt smittevern. Det er gledelig å se at nesten 85 prosent av de spurte i undersøkelsen ikke har merket at elever holder seg borte, sier Abusdal.

Og skulle pandemien bli langvarig, men uten nedstengninger av vesentlig grad, oppgir 73 av de spurte trafikkskolene at de vil klare seg. Tyve prosent sier de vil overleve, men er avhengige av støtte. Bare tre prosent mener at de må stenge skolen om pandemien blir langvarig.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger