• Hjem
  • Aktuelt
  • Endrer forskriften i trafikkskolenes favør
Endrer forskriften i trafikkskolenes favør

Endrer forskriften i trafikkskolenes favør

08 juni 2021

Helsedepartementet endrer Covid-19 forskriften og åpner for at trafikkskolene kan holde kurs også når det er innført høyt tiltaksnivå.

I Covid-19 forskriften har det lenge vært et misforhold mellom regelverket og trafikkskolenes virksomhet. Problemet har vært at kursvirksomhet har vært regulert som arrangementer og at de dermed ikke har vært mulig å arrangere der man har vært rammet av høyt tiltaksnivå i forhold til smittevernstiltak (Covid-19 forskriftens kapittel 5B).

I et brev sendt til myndighetene i mai tok Norges Trafikkskoleforbund sammen med NAF, Abelia og Trafikkforum dette opp.

I dag kom svaret.

Kurs ved godkjente trafikkskoler som ikke kan gjennomføres digitalt, og som er nødvendig for å gjennomføre og fullføre føreropplæringen i henhold til trafikkopplæringsforskriften, for grupper på inntil 10 deltakere, er unntatt forbud mot arrangementer.

Unntaket føres inn i paragraf 17 i Covid-19 forskriften og åpner dermed for at trafikkskoler er unntatt begrensningen som settes i forhold til arrangementer.

– Vi er selvsagt svært godt fornøyde med dette. Regelen om arrangementer har stått i misforhold til hva vår bransje jobber med og har ikke vært rimelig. At vi nå får et unntak er veldig velkomment, sier konstituert direktør i Norges Trafikkskoleforbund Rolf Gregersen.

Men selv om trafikkskolene nå har fått et unntak er det viktig å være klar over at det fortsatt er begrensninger i forhold til å arrangere kurs i tilfeller der det er innført særlig høyt tiltaksnivå (Kapittel 5A).

De nye reglene er allerede gyldige og føres inn i Covid-19 forskriftens §17 punkt f.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger