Oppklarende forskriftsendring for trafikkskolene

Oppklarende forskriftsendring for trafikkskolene

Fra 11. mai kan trafikkskolene igjen starte opplæring i alle klasser. En forskriftsendring i Covid-19-forskriften gir klare føringer for hvordan trafikkskolene skal drive smittevernfaglig forsvarlig, og oppklarer flere spørsmål.

Statens vegvesen starter oppkjøring fra 13. mai

Statens vegvesen starter oppkjøring fra 13. mai

Fra mandag 11. mai kan trafikkskolene igjen starte opp driften i alle førerkortklasser. Statens vegvesen meddeler at de vil starte med oppkjøringstimer i alle klassene fra 13. mai.

Endelig kan trafikkskolene åpne igjen

Endelig kan trafikkskolene åpne igjen

Trafikkskolene står nå fritt til å starte opp igjen med trafikkopplæring i alle klasser fra 11. mai. I tillegg legges det ikke særskilte begrensinger på antallet personer som kan gjennomføre teoriundervisning.

Ikke rom for å tøye reglene

Ikke rom for å tøye reglene - kommuneoverlegen kan ikke gi dispensasjon

Fortsatt gjelder regelen om fem personer i en gruppe med en meters avstand ved teoriundervisning - uansett hva kommuneoverlegen måtte si.

Nå kan trafikkskoler som har fått feil dekning søke på nytt

Nå kan trafikkskoler som har fått feil dekning søke på nytt

Grunnet en feil i regelverket har mange trafikkskoler fått feil sum utbetalt gjennom kompensasjonsordningen. Dette er nå endret og trafikkskolene kan søke på nytt for å få innvilget riktig sum.

Dette er det åpnet for undervisning på - og dette jobber ATL med

Dette er det åpnet for undervisning på – og dette jobber ATL med

I går kom beskjeden om at trafikkskolene igjen kan begynne føreropplæring i tunge klasser, men opplæring i klasse B er fortsatt på vent. Her kan du se hva ATL jobber med og hva det er åpnet for.

Åpner for oppkjøring i tunge kjøretøyklasser

Etter at helsemyndighetene har endret kravet til fysisk avstand til minst én meter åpner nå Statens vegvesen for bestilling av oppkjøring for de tyngste klassene.

Åpner for en-til-en trafikkopplæring kan skje med én meters avstand.

Åpner for en-til-en-opplæring med én meters avstand

Samferdselsdepartementet har i dag, 4. mai, åpnet for at også en-til-en trafikkopplæring kan skje med én meters avstand.

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.