Gjør biljakten enklere

Norske bileiere kjører i snitt rundt 12.000 km per år, skolebilene går adskillig lenger. Det betyr at skolebilene jevnlig må skiftes ut – og det er ikke alltid enkelt å vite hvilke biler man bør velge. OFV har et verktøy som kan være til god hjelp.

Nedleggelse av førerprøvetilbud gir store konsekvenser

Brukerne rammes hardt etter at samferdselsminister Knut Arild Hareide i juni besluttet å legge ned elleve førerprøvesteder for MC og tungbil. For Statens vegvesen er besparelsene minimale. 

Førstehjelp og tiltak ved trafikkulykker

ATL får mange spørsmål om hvordan bransjen kan gjennomføre Trafikalt grunnkurs del 1.5 «Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp» og 1.6 «Tiltak ved trafikkulykke», og allikevel tilfredsstille kravet i Covid-19-forskriftens § 15a om én meters avstand mellom elevene som skal øve.

Fokus på teori

Fokus på teori

ATL har registrert at Statens vegvesen har gått ut med en pressemelding om den høye strykprosenten på teoriprøver.

Bestilling av førerprøver

Statens vegvesen erkjenner at det har vært en utfordrende situasjon med tilgang på førerprøver – nå skal situasjonen bedres.

Omorganiseringen av Statens vegvesen er klar: – Ikke så ille som fryktet

Omorganiseringen av Statens vegvesen er klar: – Ikke så ille som fryktet

Regjeringen har i dag konkludert i forhold til fremtidig tjenestestruktur for Statens vegvesen. Konklusjonen er at de fleste tjenestestedene som var foreslått nedlagt likevel opprettholdes, men det blir endringer i oppkjøringssteder spesielt for MC og i tunge klasser.

En av fire kjører opp på automatgir

En av fire kjører opp på automatgir

Fersk statistikk fra Statens vegvesen viser at flere og flere kjører opp på automatgir. I 2019 var 24 prosent av alle førerprøver for personbil prøver der elevene kjørte opp med automatgir. Det er en utvikling ATL ønsker velkommen.

Fraværsrapport omtaler ikke trafikkopplæring

Fraværsrapport omtaler ikke trafikkopplæring

Det blir neppe noen endringer i fraværsreglene etter at Fafos rapport ble lagt frem i går. Rapporten peker på at fraværet har gått ned og at karakterene har blitt bedre.

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.