• Hjem
  • Aktuelt
  • Førerprøver: Siste nytt om situasjonen
Førerprøver: Siste nytt om situasjonen

Førerprøver: Siste nytt om situasjonen

17 august 2021

Norges Trafikkskoleforbund har i dag sammen med Statens vegvesen og Trafikkforum hatt et statusmøte om føreropplæring og førerprøver.

Agendaen for møtet var status i førerprøvesituasjonen og en tiltaksgjennomgang for mulighetene fremover.

Innhenting av resurser

– Vi produserer så mange førerprøver vi kan, med alle de resurser vi har. Vi har hentet inn det som er mulig av sensorer fra andre avdelinger, pensjonister og eksterne, men mulighetene for dette er små grunnet regelverket, forklarer Henning Harsem, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Trafikant og Kjøretøy.

Gjennomfører flere førerprøver

Statens vegvesen har allikevel gjennomført flere førerprøver hittil i år enn tidligere år.

– Sensorene våre kjører mye overtid og vi gjennomfører ikke andre oppgaver. I de første månedene i år ble det kjørt 18 % flere førerprøver enn fjoråret, nå ligger vi på 10-12 %. Det er viktig å se dette i lys av at dette har skjedd i en pandemi, med tanke på smittevernstiltak, sensorer i karantene og andre ekstraordinære utfordringer, sier Harsem.

I tillegg har Statens vegvesen nå doblet kapasiteten i forhold til opplæring av sensorer, noe som vil være med på å øke kapasiteten fremover.

Strykprosenten går ned

– Vi kan meddele at strykprosenten på førerprøver går ned, dette er hyggelige nyheter. Det er positivt at dette er på bedringens vei, og vi håper bransjen fortsetter den gode jobben som gjøres.

Eksempelvis var beståttprosenten for klasse B ved juletider i fjor 78 %, nå ligger den på over 80 %.

Kapasiteten fremover

Når det kommer til kapasiteten og tilgang på førerprøver fremover er foreløpig etterspørselen større enn det Statens vegvesen kan levere.

– Vi ser at det fremdeles er en stigende trend. Dette avhenger blant annet av pandemien, som vi ser har endret mønsteret i førerkortbestillingen. Det blir spennende å se fremover om det fortsatt er flere som ønsker førerkort, eller om noen velger å benytte seg mer av kollektivtrafikken igjen, sier han.

Det vil også bli flere førerprøver tilgjengelig i de øvrige klassene når MC-sesongen er ferdig for i år.

Bedre forutsigbarhet

Det vil også fremover bli sett mer på mulighetene for å skape bedre forutsigbarhet både for trafikkskolene og elevene i forhold til bestilling av førerprøver.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger