Etterutdanning – hvem skal først ut?
Hvem skal først ut?
Statens vegvesen har tidligere sagt at de først vil prioritere de som kommer i første pulje, altså faglig ledere med godkjenning i kun klasse B og BE. De vil så bestrebe å gi snarlig beskjed til alle om hvilken pulje de er i. De vil også så langt som mulig unngå at nyutdannede kommer i første pulje.Hvilke deler av etterutdanningen må du ta først?
Etterutdanningen blir delt inn i en generell del og en klassespesifikk del. Alle må ta de tre faste dagene i generell del før de kan ta etterutdanning for faglig leder eller den klassespesifikke delen. Det vil være to dager med valgfritt innhold i den såkalte «generelle delen», der trafikklærerne selv kan velge blant forhåndsgodkjente kurs. De valgfrie kursene kan tas når som helst, også før de tre faste dagene i generell del.Hvor lang tid har du på deg?
Første gang du skal ta etterutdanning har du to år på å gjennomføre. Det vil si at de som er i første pulje må ha gjennomført sine kurs innen 31.12.2026.Når er neste gang du må i ilden?
Andre gang du skal i gang med etterutdanning, vil etterutdanningsperioden sammenfalle med godkjenningsperioden. For de som er i første pulje, vil ny godkjenning gjelde fra 1.1.2027. De går så i gang med ny periode, med frist for gjennomført etterutdanning innen 31.12.2031, og fornyet godkjenning fra 1.1.32.Følg med i kurskalenderen!
Norges Trafikkskoleforbund skal være kursarrangør og kurstilbyder, både for kurs i den generelle delen og den valgfrie delen. Statens vegvesen godkjenner ingen kurs før forskriften trår i kraft 1. januar. Følg med i kurskalenderen vår for kurs nær deg, de vil bli lagt ut så snart vi har datoer og steder klare!Lurer du på hva innholdet skal være?
Bakteppet og gjennomgående tema for etterutdanningen, er samfunnsoppdraget og yrkesetikk for den enkelte trafikklærer. Yrkesstolthet, bærekraft og mobilitet er elementer å bruke i denne sammenheng.Les mer om innholdet i etterutdanningen her.
Kurs og arrangement