Norges Trafikkskoleforbund er bekymret for om antallet sensorer vil være nok til å nå Vegvesenets eget mål om fire ukers ventetid til førerprøve.

Nesten 80 000 oppkjøringer første halvår dekker ikke behovet

06.07.2022
Første halvår i år er det gjennomført 79 342 oppkjøringer på landets trafikkstasjoner. Det er ny rekord, men likevel ikke nok til å ta unna køen, mener Norges Trafikkskoleforbund. 
- Vi erfarer at mange trafikkskoler sliter med å få tak i prøver. Spesielt sommersesongen har vært en trang passasje i en årrekke, når også MC kommer inn i tillegg til de andre klassene, sier Øyvind Årbogen, seniorrådgiver opplæring i Norges Trafikkskoleforbund. 
 

Flere sensorer, men er det nok? 

Statens vegvesen utdanner nå flere sensorer – en utdanning som kan ta opptil ett år, avhengig av hvilken bakgrunn kandidatene har. Med en rekke nyansettelser vil de gå fra rekordlave 260 sensorer i januar i år, til 305 sensorer i januar 2023. 

Målet er fire ukers ventetid, ifølge Statens vegvesen. Vegvesenet forutsetter med dette at den økte pågangen vi har sett de siste par årene til trafikkskolene, vil avta.

Les mer her: - Målet er fire ukers ventetid

Spørsmålet er om nyansettelsene er nok, for å ta unna den stadig lange køen. Gjennomsnittsalderen blant sensorene er høy, og det er usikkert om nyansettelsene vil være tilstrekkelig for å også dekke opp for de som etter hvert blir pensjonister. 

- Vi er bekymret for situasjonen fremover. Vi er opptatt av et godt samarbeid med Vegvesenet for å få til gode løsninger. Vår bransje er rett og slett avhengig av at Vegvesenet leverer, for at trafikkskolene skal kunne gi et godt tilbud ut til sine kunder, sier Årbogen. 
 

Trafikksikkerhet først – mengdetrening er avgjørende 

Målet er å få trygge trafikanter ut på veiene. Da er mengdetrening avgjørende – både for å bestå førerprøven, og for å ta sikre valg når du skal ut på veien på egenhånd. 

Kanskje du skal i gang med øvelseskjøring nå i sommer? Eller skal begynne å øvelseskjøre med poden?

Les våre tips til øvelseskjøring her! 
 
Trafikkopplæring
facebook