Se opp for elgen!
Foto: Fotos593 / Shutterstock.com

Se opp for elgen!

09 november 2021

Tusenvis av dyr dør på norske veier hvert år. Men hva gjør du om du har kjørt på et dyr? Politiet mener kunnskapen i befolkningen er for dårlig, og ønsker at trafikkopplæringen forsterkes.    

– Vi støtter politiets bekymring, og anbefaler våre medlemsskoler å ta temaet viltpåkjørsler inn i undervisningen, i tillegg til at det bør forsterkes i læreplanen, sier Øyvind Årbogen, fagkonsulent i Norges Trafikkskoleforbund.

Ring politiet på 02800

For alt blir enklere når man vet hva man skal gjøre – for både folk og dyr. Om du har vært så uheldig å kjøre på et dyr, plikter du å melde fra. Ring 02800. Du kommer da til politiets sentralbord, som vil kunne sette over til riktig viltnemd.

– Dette er dessverre noe mange vil oppleve. Da er det viktig å trygge trafikantene på hvordan de skal håndtere situasjonen, sier Årbogen.

Ifølge Viltforvaltningen er det altfor mange som kjører videre etter å ha kjørt på dyr, uten å melde fra til politiet. Det kan være straffbart.

Lav terskel for å melde ifra

At dyret løper videre, og forsvinner inn i skogen, er ingen garanti for at det ikke er skadet. Tvert om kan dyret gå en langsom og pinefull død i møte, uten å bli funnet.

– Terskelen for å melde ifra skal være lav. Det følger et stort ansvar med å ferdes langs veinettet. Dette er en del av det ansvaret du har som bilfører, sier Årbogen.

Politiet vil i samarbeid med Norges Trafikkskoleforbund ta et initiativ overfor Statens vegvesen, for en ny vurdering av om viltpåkjørsler bør forsterkes i trafikkopplæringen.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger