• Hjem
  • Aktuelt
  • Norges Trafikkskoleforbund vil endre Covid 19-forskriften
Norges Trafikkskoleforbund vil endre Covid 19-forskriften

Norges Trafikkskoleforbund vil endre Covid 19-forskriften

10 mai 2021

Norges Trafikkskoleforbund (NTSF) er blant aktørene som nå går inn for å endre Covid 19-forskriften. Med oss har vi Abelia, NAF og Trafikkforum. Bakgrunnen er at trafikkopplæring har havnet mellom to stoler gjennom hele pandemien.

– Det har gjennom hele pandemien vært vanskelig for bransjen å vite hva som har vært gjeldene, og bransjen har hele tiden falt mellom to stoler. Nå krever vi at bransjen tas på alvor og får ett sett regler å forholde seg til, sier Rolf Gregersen som er konstituert direktør i Norges Trafikkskoleforbund, tidligere ATL.

Sammen med Abelia, NAF og Trafikkforum, tar Norges Trafikkskoleforbund nå til orde for at man endrer Covid 19-forskriften, slik at den blir mer forståelig for bransjen.

– Det vi reagerer sterkest på er at det defineres som et arrangement hver gang vi driver undervisning i klasserom. Det er slik vi ser det ikke rett plassering i forskriften. Vi ønsker derfor å få endret forskriften slik at trafikkskolene kan drive trafikkopplæringen slik den skal drives, sier Gregersen.

Han viser til at bransjen gjennom hele pandemien har hatt svært lave smittetall og at bransjen på den måten har vist at man har hatt god kontroll på smittevern.

Med dette som bakgrunn har vi, sammen med Abelia, NAF og Trafikkforum sendt inn følgende forslag til endringer i forskriften.

De konkrete endringene vi foreslår kan oppsummeres som følger:

Trafikkskolene må defineres klart og entydig, enten i kapittel 4 eller i kapittel 5.

Det mest naturlige slik vi ser det er at trafikkskolene blir tilføyd listen i § 12a under ny bokstav j: trafikkskoler. De fleste kurs som gjennomføres i føreropplæringen har uansett en øvre grense på 18 elever jf trafikkopplæringsforskriften. Det kan evt presiseres at det bare er tillatt å samle inntil 18 elever som sitter på faste tilviste plasser innendørs eller inntil 12 elever med tilstrekkelig avstand utendørs.

Alternativt kan covid-19-forskriften § 13 utvides med ny bokstav g: føreropplæring ved godkjent trafikkskole, og covid-19-forskriften § 13a første ledd utvides med ny bokstav d slik at undervisning ved trafikkskoler i gruppe med inntil 24 deltagere defineres som et eget punkt i covid-19-forskriften § 13 a første ledd: ny bokstav d: 24 personer som ledd i føreropplæringen ved godkjente trafikkskoler.

1-1-opplæring bør selvsagt fortsatt kunne gjennomføres som i dag.

Kapittel 5a

Med tanke på de nylige endringene i covid-19-forskriften § 16f er vi av den oppfatning at føreropplæring som er nødvendig for å kunne gjennomføre føreropplæringen i den aktuelle klassen og å avlegge avsluttende prøve må kunne gjennomføres. 

Vi mener at de delene av den praktiske føreropplæringen vi har vist til må kunne gjennomføres med inntil 4 elever og 1 lærer uten at det medfører større smitterisiko enn det som gjelder digitale arrangement som beskrevet i § 17 b bokstav c.

Forslag til nytt ledd i covid-19-forskriften § 16f: Godkjente trafikkskoler kan gjøre unntak fra kravet i første ledd, dersom undervisning ved trafikkskolen som ikke kan gjennomføres digitalt er nødvendig for å kunne gjennomføre og fullføre føreropplæringen i den aktuelle klassen iht kravene i trafikkopplæringsforskriften og der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i opplæringen. Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 5 personer er tillatt.

Kapittel 5b

Med tanke på de nylige endringene i covid-19-forskriften § 17e er vi av den oppfatning at føreropplæring som er nødvendig for å kunne gjennomføre føreropplæringen i den aktuelle klassen og å avlegge avsluttende prøve må kunne gjennomføres på samme måte som i § 17e; dvs at «Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 10 personer er tillatt». 

Forslag til nytt ledd i covid-19-forskriften § 17e: Godkjente trafikkskoler kan gjøre unntak fra kravet i første ledd, dersom undervisning ved trafikkskolen som ikke kan gjennomføres digitalt er nødvendig for å kunne gjennomføre og fullføre føreropplæringen i den aktuelle klassen iht kravene i trafikkopplæringsforskriften og der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i opplæringen. Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 10 personer er tillatt.

Kapittel 5c

Med tanke på de nylige endringene i covid-19-forskriften § 18d er vi av den oppfatning at føreropplæring som er nødvendig for å kunne gjennomføre føreropplæringen i den aktuelle klassen og å avlegge avsluttende prøve må kunne gjennomføres på samme måte som i § 18d; dvs at «Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 10 personer er tillatt». 

Forslag til nytt ledd i covid-19-forskriften § 18d: Godkjente trafikkskoler kan gjøre unntak fra kravet i første ledd, dersom undervisning ved trafikkskolen som ikke kan gjennomføres digitalt er nødvendig for å kunne gjennomføre og fullføre føreropplæringen i den aktuelle klassen iht kravene i trafikkopplæringsforskriften og der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i opplæringen. Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 10 personer er tillatt.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger