Fokus på teori

Fokus på teori

21 juli 2020

ATL har registrert at Statens vegvesen har gått ut med en pressemelding om den høye strykprosenten på teoriprøver.

I pressemeldingen skriver SVV at av de 23 205 teoriprøvene som ble avholdt i juni, endte 8 482 med stryk. Fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr i Statens vegvesen sier at dersom flere hadde bestått på første forsøk, hadde det ikke vært kø for å ta teorien.

– Høye strykprosenter er ikke noe nytt, men det betyr ikke at det er bra at nesten 40 % av prøvene ender med stryk, sier Torgeir Abusdal, administrerende direktør i ATL.

Abusdal sier at om strykprosenten reduseres, vil det selvsagt hjelpe på køene.

– Mange elever er åpenbart uforberedt, og i tillegg er det et stort antall personer som uteblir fra prøven de har bestilt. Dette er ikke greit i forhold til de som venter i kø, sier Abusdal.

ATL oppfordrer trafikklærerne til å motivere elevene til å lese teori som en del av forberedelsene til kjøretimene.

– Vi vet at læring skjer best over tid, og det er ikke en anbefalt metode å pugge spørsmål på nettet rett før prøven og satse på at det er nok. Vi vil oppfordre trafikklærerne til å spørre om eleven har begynt å lese teorien allerede på første time, sier han.

Trafikklærerne har et ansvar for å forsikre seg om at elevene har et minimum av kunnskaper for å ha godt utbytte av den trafikale undervisningen. Teorikunnskap kombinert med praktiske timer vil gi det beste læringsutbyttet.

– Vi er overbevist om at det vil gi lavere strykprosent dersom elevene leser læreboka sammen med opplæringen hos en trafikkskole, for så å teste læringsutbyttet på www.teoritentamen.no når det nærmer seg førerprøven, avslutter Abusdal.

Læreboka Veien til førerkortet for personbil er tilpasset læringsnivåene som følger av bestemmelsene i trafikkopplæringsforskriften og læreplanen. Det er lagt opp til økende grad av refleksjon og vurdering i slutten av boken, noe som kommer tydelig frem gjennom refleksjonsoppgavene. I så måte kan denne boken i større grad enn tidligere benyttes som en arbeidsbok underveis i opplæringen – for så vel elever som foresatte.

Du finner ATLs lærebøker i serien Veien til førerkortet her.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger