FORNØYD ELEV: Gabija Adomaityte (18) brukte Teoritentamen for å forberede seg til teoriprøven. Hun er svært fornøyd med læremiddelet.

Teoritentamen.no – et komplett læremiddel

01.08.2022

– Jeg hørte fra venner at det var lurt å bruke Teoritentamen for å forberede seg til teoriprøven, sier Gabija Adomaityte (18) fra Vikersund. Det første hun gjorde da hun skulle begynne å øve, var derfor å laste ned appen.

Teoritentamen.no er Norges største oppgavesamling i alle førerkortklasser. Her kan elevene få tilgang til både teoriprøver og digitalt teorikurs med ebok. Teoritentamen.no er med dette et komplett læremiddel for elevene – tilgjengelig på både pc, nettbrett og mobil.
 

Brukte app’en hver dag

Gabija er på trinn 3 i opplæringsmodellen, og har nettopp bestått teoriprøven. Nå er det ikke lenge igjen før hun kan kjøre på veiene uten verken trafikklærer eller ledsager sittende i

passasjersetet. De siste årene har nærmere 200 000 teoriprøver blitt gjennomført årlig i alle førerkortklassene. Mange må også ta prøven om igjen dersom de har for mange feil. Ifølge Statens vegvesen ble det i 2020 gjennomført over 141 000 teoriprøver for klasse B, 58 prosent av disse ble bestått.
 

– For min del passet det meg godt å bruke Teoritentamen for å lære det jeg trengte, sier Gabija.
 

Også Aleksander Garvik (18) fra Sandnes er godt fornøyd med hva Teoritentamen har å tilby.

– Appen var lett tilgjengelig siden den er på telefonen, og jeg brukte den jevnlig hver dag før jeg skulle ta teorien, sier han.

ANBEFALER APPEN: Aleksander Garvik (18) anbefaler appen til alle han kjenner.


I appen får elevene beskjed etter hvert tema om hva de bør øve mer på, og hva de mestrer godt. Slik vet de til enhver tid hva de skal fokusere på, og kan øve litt hver gang de har

noen minutter ledig.


– Teoritentamen hjalp meg mye. Det som var mest nyttig var at den ga meg forklaringer på hvorfor ting var riktig og feil. I tillegg har Teoritentamen.no variasjon på spørsmålene slik at jeg fikk forberedt meg på alt, jeg anbefaler den videre til alle, sier han.

 

Er også nyttig i skolebilen

For Gabija har all øvingen til teoriprøven hatt stor nytte også i den praktiske opplæringen i skolebilen.
 

– Mye av det jeg har lest og lært gjennom Teoritentamen har dukket opp som spørsmål ute på veien. Det er gøy at jeg ikke trenger å spørre trafikklæreren min om alt, for nå kan jeg jo mye allerede. Det viser at det hjelper å lære teorien, sier hun fornøyd.


Gjennom appen kunne Gabija og Aleksander øve mer på temaene de var usikre på ved å se illustrasjoner og videoer.
 

Skreddersydde tips

Teoritentamen.no driftes av Norges Trafikkskoleforbunds samarbeidspartner Lime Green Digital, som også er hjernen bak Trafikkskolenes booking- og administrasjonssystem (TABS).


– Vi tror elever har utbytte av Teoritentamen fordi vi tilbyr et komplett læremiddel med variasjon i læringsressursene, sier Ole Magnus Ekelund, markedsansvarlig i Teoritentamen.no.
 

– Sammen med godt og riktig innhold og kvalitetssikring fra blant annet Norges Trafikkskoleforbund, samt ny teknologi, har vi en læringsplattform som elevene setter stor pris på, sier Ole Magnus Ekelund, markedsansvarlig i Teoritentamen.no.


På Teoritentamen.no kan elevene lære gjennom å se filmer, lese i ebok, høre på lydbok eller gjøre oppgaver.

– Vi tar utgangspunkt i progresjon og resultater for å gi skreddersydde tips, deretter presenterer vi relevant innhold for å tette kunnskapshull hos den enkelte elev, sier Ekelund.
 

Prinsipper fra gamification

For å tilrettelegge for effektiv læring benytter Teoritentamen.no seg av prinsipper fra gamification. Disse prinsippene er med på å skape mestring og motivasjon, forteller Ekelund.


– Sammen med godt og riktig innhold og kvalitetssikring fra blant annet Norges Trafikkskoleforbund, samt ny teknologi, har vi en læringsplattform som elevene setter stor pris på. Vi tenker at dette er en smart måte å lære på, ikke bare fordi Teoritentamen tar hensyn til at vi mennesker lærer på forskjellige måter, men også fordi elevene lærer det de faktisk skal kunne som sjåfører, sier han.


Lime Green jobber iterativt med tjenesten, noe som vil si at de aldri blir helt ferdig – men også at tjenesten alltid vil bli bedre.


– Vi må være oppdatert på regelverk, teknologi og elevenes preferanser. For å sikre at vi er oppdaterte, jobber vi kontinuerlig med å innhente data gjennom spørreundersøkelser,

brukeranalyser og samtaler med elever. Vi snakker ofte med trafikklærere og bransjeforbundene, og er generelt interessert i pedagogikk og trafikkopplæring, forklarer Ekelund.

 

Tips elevene om Teoritentamen.no!

Med en rating på 4,7 og over 22 500 reviews i App Store har Teoritentamen mange fornøyde brukere. Ekelund håper enda flere trafikklærere vil begynne å anbefale elevene å bruke Teoritentamen.


– Vi mikser teknologi med pedagogikk for å gi elevene en personlig læringsopplevelse, sier Ekelund.


Tjenesten er best i test hos NAF og kommer med lyd og visuelle hjelpemidler for dem som har lese- eller skrivevansker.


– I tillegg får vi ekstremt mange tilbakemeldinger fra fornøyde elever som har hatt nytte av appen, derfor håper vi enda flere trafikklærere ønsker å anbefale elevene å bruke Teoritentamen.no, sier han.

Besøk Teoritentamen.no

Denne saken ble først publisert i magasinet Trafikkskolen, utgave 2/2022.
Trafikkopplæring
facebook