MC-gruppen i Norges Trafikkskoleforbund, fra venstre Vegar Johansen, Pål Andersen (NTSF), Sven-Helge Sollid, Lars Aas og Bjørn Olav Stavn.

Planlegger MC-kurs for trafikklærere

20.05.2022
Lysten på MC-kurs i Dalane, i en bane med internasjonal standard og trygge avkjøringssoner? Neste år kan det være din tur!
Faggruppen for MC i Norges Trafikkskoleforbund har vært på kurs i regi av MC-Akademiet i Motorcenter Norway – KNA Raceway, som ligger i fantastiske omgivelser i Hauge i Dalane. Hensikten var å se på hvordan dette kurset kan tilbys trafikklærere og MC-sensorer. 
 

Momenttrening og modulbasert trening

Mør og støl kropp til tross – etter to lange dager med momenttrening og modulbasert trening var smilene fortsatt intakte hos MC-gruppas medlemmer. 

- Dette var en veldig fin bane å jobbe med presis kjøreteknikk på. Svingene og høydeforskjellene kom tett, så her måtte man ha full oppmerksomhet på arbeidsoppgaver og rett fartstilpassing, sier Pål Andersen, seniorrådgiver opplæring i Norges Trafikkskoleforbund, og ansvarlig for MC-gruppa. 

Banen er designet med internasjonale standarder og trygge avkjøringssoner, noe som betyr at den har ekstra høy sikkerhet for førere av både bil og MC. 

Kurset var under kyndig veiledning av Lars Aas, instruktør i MC-Akademiet, og også en av trafikklærerne i Norges Trafikkskoleforbund sin MC-gruppe.
 

Egenutvikling og mer likhet, med Nullvisjonen i sikte

I 2023 kan det være din tur til å perfeksjonere kjøringen! Hensikten med å sende MC-gruppa på kurset var for å se og oppleve anlegget, samt å se hvordan det modulbaserte kursopplegget til MC-Akademiet blir gjennomført – med nullvisjonen i sikte! 

Norges Trafikkskoleforbund ønsker med dette å legge til rette for et godt kurstilbud for alle trafikklærere som driver med MC-opplæring, samt tilby kurset til MC-sensorene i Statens vegvesen. 

- Kursene legger til rette for egenutvikling, kompetanseheving, mer likhet i bransjen og mer likhet i vurderingene til førerprøven. I tillegg kan kursene bidra til å skape gode relasjoner mellom trafikkskolebransjen og Statens vegvesen, sier Andersen. 
 

Kursplaner for 2023

  • Motorcenter Norway – KNA Raceway – Våren 2023
  • Arctic Circle Raceway – Mo I Rana – Tidlig høst 2023
Følg med i kurskalenderen!

Kurs og arrangement
facebook