- Sammen skal vi snu trenden!

28.06.2022
Så langt i juni har 14 mennesker mistet livet i trafikken, en dobling fra juni i fjor. Nå iverksettes en lang rekke tiltak for å bremse utviklingen. 
- Trafikklærerne har trafikksikkerhet og nullvisjonen i ryggmargen. Nå blinker varsellampene hos oss alle sammen, for denne utviklingen må vi snu, sier Rolf Gregersen, administrerende direktør i Norges Trafikkskoleforbund.
 

Hver og en av oss kan gjøre en forskjell

Og det er grunn til å være bekymret nå. Antallet ulykker i trafikken har skutt i været. Så langt i år har hele 60 mennesker mistet livet i trafikken, mot 31 i samme periode i fjor. Det er særlig dødsulykker med motorsykkel som utpeker seg negativt. 

- Vi har absolutt ingen å miste. Nå må hver og en av oss ta kloke valg i trafikken, så vi snur denne trenden, sier Gregersen. 
 

Del denne filmen i sosiale medier

Norges Trafikkskoleforbund har laget en liten film, for å oppfordre trafikantene til å ta trafikksikre valg. 

Se filmen her, og del den gjerne i sosiale medier!


 

Stor tiltakspakke

I går var en rekke aktører samlet, med vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i front. Utfallet av møtet var en felles tiltakspakke som skal redde liv på norske veier i sommer. 

Økt kontroll, økt kampanjeaktivitet, flere fotobokser og hyppigere oppsummeringer fra ulykkesanalysearbeidet, er noen av tiltakene som nå iverksettes. 

Les mer om tiltakspakken fra myndighetene her 
Nullvisjonen
facebook