• Hjem
  • Aktuelt
  • Innfører nye førerkortregler for automatgir i Tyskland
Innfører nye førerkortregler for automatgir i Tyskland

Innfører nye førerkortregler for automatgir i Tyskland

15 januar 2021

Tyskland har innført nye regler for de som tar førerkort på biler med automatgir. De nye reglene i Tyskland er i tråd med reglene ATL ønsker å få innført i Norge.

- Når Tyskland nå har innført nye regler for å konvertere førerkort, for de som har begrensningen at de kun kan kjøre biler med automatgir, til også å gjelde manuelt girede biler, tar Tyskland en lederrolle i arbeidet med å forenkle regelverket. ATL har i lang tid jobbet med blant annet norske myndigheter for å få til en liknende løsning her hjemme, men har dessverre møtt stengte dører og motstand, sier Torgeir Abusdal som er direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL).

Han mener endringene i Tyskland nå må berede grunnen for at man kan få til samme ordning her hjemme.

- Vi er overrasket over at Norske myndigheter har lagt skylden på EU for at man ikke kan innføre dette. Da er det underlig at man i Tyskland kan innføre nye regler. I det tyske vedtaket står det at regelendringene ikke strider mot EU sine retningslinjer, sier Abusdal.

De nye reglene innebærer at man tar minst ti timer ved en trafikkskole i tillegg avlegges en 15 minutter lang prøve med en trafikklærer i etterkant.

- ATL mener at et minimumskrav på ti timer er mye, men likevel ser vi regelendringen i Tyskland som en seier for det vi har jobbet for i lang tid. Vi kan vanskelig skjønne at norske myndigheter nå vil fortsette å jobbe mot forslaget vi har spilt inn, sier Abusdal.

Begrunnelsen for forslaget i Tyskland er at man ønsker at flere skal kjøre biler med automatgir fordi det gir en miljøgevinst. Det finnes i dag ingen nullutslippsbiler som har manuelt gir, samtidig ønsker Tyskland å gjøre det enklere for de som i etterkant ønsker å utvide førerkortet til også å gjelde biler med manuelt gir.

- Argumentene man har brukt i Tyskland er det samme vi har brukt her hjemme. Det er rart at Norge som skal være et foregangsland innen miljø og trafikksikkerhet, og der alle nye biler som hovedmål skal være nullutslippsbiler innen 2025, fortsatt stritter imot, avslutte Abusdal som også minner om at ATL har fått bred støtte for sitt forslag fra både den nordiske (NTU) og den europeiske (EFA) trafikkskoleorganisasjonen.

Les brevet fra tyske myndigheter her (oversatt til norsk)

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV » 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger