Innfører munnbindpåbud flere steder

Innfører munnbindpåbud flere steder

03 desember 2021

På dagens pressekonferanse ble det kjent at regjeringen innfører tiltak etter utbrudd av omikron-viruset. Fra midnatt blir det i områder med mye smitte munnbindpåbud der man ikke kan holde minst én meters avstand.

Begrensningen vil gjelde i regioner med mye smittte, slik som Oslo-området og flere kommuner i Viken og Innlandet.

Kommuner som er omfattet er: Oslo, Asker, Bærum, Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Lørenskog, Lillestrøm, Rælingen, Aurskog-Høland, Enebakk, Nordre Follo, Ås, Nesodden og Frogn.

Påbudet gjelder fra 3. desember.

Norges Trafikkskoleforbund anbefaler å følge med på nettsidene til sine hjemkommuner for hvilke regler og tiltak som gjelder. Du kan følge med på nasjonale regler og tiltak på regjeringen.no.

Førerprøver og teoriprøver

Fra og med fredag 3. desember anmoder Statens vegvesen om bruk av munnbind i forbindelse med alle førerprøver – både praktiske førerprøver og teori. 

Statens vegvesen anmoder alle sine samarbeidspartnere i opplæringsbransjen om å innstille seg på smittevernstiltak på gult smittevernsnivå, som blant annet omfatter anmodning om å bruke munnbind.

Gult nivå – ordinære smittevernstiltak:

  • Godt renhold av kjøretøy før og etter prøve.
  • God håndhygiene.
  • Det kan når kandidat forespør være med trafikklærer under førerprøven. Alle i kjøretøyet skal da bære munnbind om kravet til minimum én meters avstand ikke kan overholdes.
  • Klargjøring og oppsummering tilpasses.
  • Anmodning om bruk av munnbind, lokal forskrift kan kreve bruk av munnbind.

INFOBREV TIL TRAFIKKSKOLENE » 

NAF Øvingsbaner

Jonn Eilert Rovelstad, leder for NAF Øvingsbaner, informerer om at alle baner har opprettholdt avstandskrav og renholds- og desinfeksjonsrutiner siden forrige «topp». I tillegg har nå alle baner i region vest og nord innført påbud om munnbind innendørs.

I region sør/øst har følgende baner påbud om munnbind: Nesodden, Fet, Rakkestad, Hof, Skien og Hønefoss. De øvrige baner i denne regionen vurderer situasjonen fortløpende i forhold til lokale anbefalinger og eventuelle påbud.

  

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger