• Hjem
  • Aktuelt
  • Hvilke smittevernstiltak skal vi følge?
Hvilke smittevernstiltak skal vi følge?
Foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock.com

Hvilke smittevernstiltak skal vi følge?

15 juli 2021

Etter lang tid med krav om bruk av munnbind og andre smittevernsregler har mange tiltak nå blitt borte. Det er allikevel fortsatt viktig å vite hvilke regler som gjelder lokalt, og hva som står i om trafikkskolene i Covid-19-forskriften.

Det er viktig å være klar over at vaksinasjon eller gjennomgått covid-19 beskytter godt, men dette gir ingen garanti mot å bli smittet eller å være smittebærer.

– Bruk av munnbind er i mange situasjoner ikke et krav i følge de nasjonale reglene, men det kan fremdeles være lokale kommunale regler som sier at munnbind skal brukes hvis man ikke kan holde én meters avstand. Derfor anbefaler vi alle å sjekke på sin kommunale nettside hvilke regler som gjelder, sier Pål Andersen, fagkonsulent i Norges Trafikkskoleforbund.

Smittevernet i vår bransje reguleres i Covid-19-forskriftens § 15 og 15a. § 15a. Krav til smittevernfaglig forsvarlig drift ved kjøreskoler mv. sier følgende: «Kjøreskoler og annen føreropplæring skal, for å kunne holde åpent, drives smittevernfaglig forsvarlig. Med smittevernfaglig forsvarlig drift menes at virksomhetene etterlever kravene i § 15.»

Paragraf 15 sier blant annet at smittevernfaglig forsvarlig drift innebærer at virksomheten har iverksatt blant annet hygienetiltak, kontaktreduserende tiltak og tiltak som bidrar til at syke personer ikke er i virksomhetens lokaler.

– Det er fremdeles viktig at trafikkskolene har gode rutiner når det kommer til vasking av hender og overflater. Det er også viktig å passe på at man ikke får elever med symptomer inn i bilen, selv om vi har kommet langt i vaksineringen. Som sagt kan du bli smittet og føre smitten videre selv om du er vaksinert, sier han.

Bruk av munnbind og gode hygienerutiner er fortsatt gode tiltak for å stoppe smittespredning.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Norges Trafikkskoleforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Norges Trafikkskoleforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger